About the championship
Chef a la Russe is an all-Russian open culinary championship among chefs, held since 2014. The organizer of the Chef a la Russe Championship is METRO Cash & Carry from the National Association of Culinary Specialists of Russia under the auspices of the World Association of Chefs (WORLDCHEFS - WACS). In 2016 he got the status of an open championship. The organizers decided to change the format of the championship to expand the geography of the competition and attract professionals from other countries.
Rules
The participants
Professionals
Chef, su-chef, cook, pastry chef, confectioner
Command structure: 2 cooks and 1 confectioner
Students of culinary colleges
Command structure: 2 cooks
90 MINUTES - 3 DISHES
Each team will have 90 minutes to complete the competition task. Teams start with a 10-minute interval
GRAND PRIZE
Training at the Paul Bocuse Institute in Lyon (France)
Stages of the championship
Organizers
METRO Cash & Carry Company
Metro AG is the group of companies that manages the third largest trading network in Europe and the fourth in the world. Metro Cash & Carry was founded in Germany in 1964 by Professor Otto Beisheim, who died in February 2013. In 1967, Otto Baysheim, the Schmidt-Ruthenbeck family and Franz Haniel & Cie founded a partnership with equal shares.
All-Russian association of culinary specialists of Russia
Association of culinary specialists of Russia – the public non-profit organization of professional workers of mass food created on February 14, 1990. Her tasks include activization and consolidation of efforts of the Russian culinary specialists on improvement of catering services of the population, to increase in level of domestic service, preservation and revival of traditions of kitchens of the people of Russia. The association will organize the professional championships and competitions, national and international culinary salons and festivals, will organize seminars and master classes of the Russian and foreign masters of cookery. Special attention is paid to education of new generation of professionals – are engaged in this direction created within the League of Juniors and Club of Young Chefs of Russia Association. www.culinar-rus.ru. Since 1993 the Association of culinary specialists of Russia is an official member and the only representative of our country in the World association of communities of chefs (World Association of Chefs Societies – Worldchefs or WACS), unites 93 professional organizations representing more than 10 million chefs around the world.
partners
General partner
Technical partner
Technical partner
Ресторанный ответ
Ресторанный ответ – комплексный подход к решению настоящих проблем конкретного бизнеса. Программа, где рестораторы находят ответ на самый главный вопрос – как сделать бизнес успешным и выйти на новый уровень?
CHEF TREND
CHEF TREND — гастрономическое шоу для профессионалов о трендах, авторской кухне и продуктах. Шоу для тех, кто знает, что именно философия шеф-повара становится не только важным ингредиентом блюда, но и определяет успех ресторана.
Ресторанный ответ
Ресторанный ответ – уникальная программа компании METRO по поддержке и развитию малого и среднего бизнеса в ресторанной отрасли.
Проект помогает рестораторам найти ответ на самый главный вопрос – как сделать бизнес успешным и выйтина новый уровень?
По итогам программы только 10 победителей в Московской области и 10 в Краснодарском крае получат возможность пройти недельный интенсив с экспертами ресторанного рынка: 7 дней активного вовлечения и изучения бизнес-процессов по двум основным направлениям - бизнес и кухня. Проект поддерживают профессионалы в области бизнес-консалтинга и опытные шеф-повара, которые помогут рестораторам наметить новые цели и составить эффективный пошаговый план действий по улучшению конкретного бизнеса.
«Ресторанный ответ» - это всесторонний подход к решению уникального комплекса вопросов и задач бизнеса.